• 01
 • 02
 • 03
 • 04
 • 05
 • 06
 • 07
 • 08
 • 09
 • 10
 • 11
 • 12
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Gezinsweekend 2019

Gezinsweekend 2019

Tijdens het gezins­weekend van 2019 zullen we te gast zijn in het Brabantse Someren van vrijdag­avond 28 juni 17.30 uur tot zondag 30 juni 2019 rond 16.00 uur. Eventueel kan vrijdag­avond worden aangesloten om 19.00 uur.

Ons dagelijks brood

Het thema is dit jaar ‘Ons dagelijks brood’. Het meest gebeden gebed in de katholieke traditie is wel het Onze Vader. Jezus heeft ons dit gebed gegeven waarin wij bidden: ‘Geef ons heden ons dagelijks brood.’ We vragen God ons ‘Brood’ te geven en wel dagelijks! Wat wil God eigenlijk dat we vragen? Wat bedoelt Hij met ‘dagelijks’ en wat met ‘Brood’? Als we in de oor­spron­ke­lijke Griekse tekst kijken, wat staat er dan precies? Op al deze vragen en op jullie vragen willen wij dit weekend graag een antwoord geven.

Het katholieke gezins­weekend biedt niet alleen inhoudelijke en spirituele verdieping. Ook kun je hier even heerlijk ‘katholiek opladen’ met andere gezinnen. Of, zoals een moeder zei: “Het is echt een verrijking om onze kinderen te zien voetballen, bidden en zingen met vriendjes en vriendin­netjes die ook geloofsgenootjes zijn. Hier ontbijten we met ouders die dezelfde levensvragen hebben als wij, die tegen dezelfde dingen aanlopen. Het is fijn om deze onderwerpen met elkaar te delen, van elkaar te leren en als gezin samen te groeien in een heel gezellig en inspiratievol weekend.”

Spreker: Norbert Schnell

Voor dit weekend hebben we rector Norbert Schnell uitgenodigd uiteen te zetten wat ‘Dagelijks Brood’ inhoudt. Rector Schnell is rector van de priester- en diaken­oplei­ding Bovendonk van Bisdom Breda.

Programma

Gezinsweekend 2019

Op vrijdag­middag 28 juni starten we om 17.30 uur. Vanaf deze tijd ben je welkom en tot 19.00 uur is het mogelijk een bescheiden maaltijd te gebruiken, maar je kunt ook onderweg of thuis iets eten. Om 19.00 uur begint het programma officieel.

Zaterdag en zondag vieren we de H. Mis in de Lambertus­kerk te Someren. Een groot deel van de zaterdag­middag wordt gevuld met sport en spel voor alle leeftijden. Ook kunnen we verder praten over het thema of wat ons in ons geloof bezighoudt. ’s Avonds is er na het programma gelegenheid tot aanbidding en daarna maken we er nog een gezellige avond van.

Kees van der Staaij

Op zaterdag­middag komt Kees van der Staaij ons nog vertellen over een nieuw initiatief: het Gezinsplatform dat in mei officiëel van start gaat.

Baby’s, kinderen en jongeren

Voor de allerkleinsten zal er een crèche zijn. Kinderen en jongeren worden begeleid in verschillende leeftijds­groepen en wel door een team enthousiaste vrij­wil­lig­ers, waaronder een aantal religieuzen van verschillende con­gre­ga­ties.

Gezinsweekend 2019

Ook voor hen zal het thema ‘Ons dagelijks Brood’ de rode draad zijn. Daarnaast zijn er voor deze leeftijds­groepen veel momenten om te ontspannen en kunnen er goede onderlinge gespreken worden gevoerd.

Ontspanning

Voor iedereen zijn er dagelijks de nodige ontspannings­momenten. Op zaterdag­middag is er sport en spel en elke avond kunnen we elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Samuel Advies en Uitgeverij Betsaida zijn dit weekend aanwezig met een boekenstand.

Details

begin: vrijdag­middag 17.30 uur (eventueel 19.00 uur)
einde: zondag­middag rond 16.00 uur
locatie: Groepsaccomodatie ‘De Hoof’, Hoof 18, Someren
aanmelden: via deze website
Meld je spoedig aan om zeker te zijn van deelname!
folder: Download hier de folder (pdf)
bijdrage: De kosten bedragen € 245,= per gezin.
De bijdrage mag nooit een belemmering zijn om deel te nemen!
Een eventuele extra gift wordt bijzonder gewaardeerd.

© copyright 2019 • Stichting Katholieke Gezinsweekenden • info@katholiekegezinnen.nl